Grobodan Posted Thursday at 09:03 AM Report Posted Thursday at 09:03 AM Uzmi BNW pa kreni redom. Quote
fenster Posted Thursday at 09:29 AM Report Posted Thursday at 09:29 AM 2 hours ago, Yoda said: Judas Be My Guide recimo nikad svirana uživo. Nađite mi bolju Maiden pesmu (ispod 5, 6 min) koju su snimili posle '92. Tacno, odlicna pesma. Childhood's End takodje. Quote
Haos sam ja Posted Thursday at 12:41 PM Report Posted Thursday at 12:41 PM Evo taman danas tačno 25 godina od izlaska BNW, taj album je remek delo i to kažem ja koji nisam neki Mejdenovac 1 Quote
HUMAN Posted Thursday at 12:57 PM Report Posted Thursday at 12:57 PM 13 hours ago, fenster said: Ja stvarno ne kontam o cemu pricas, jer je pomenuta pesma ubedljivo najgora vec na samom Powerslaveu. Sije je vecina pesama sa NPFTD kao i sa FOTD (rane devedesete). X Factor necu uzimati u razmatranje, a ostale albume nikad nisam ni slusao. Mother Russia je, (urpkos tome sto je trecerazreno draskanje jaja ispod stola braci Rujama, koje su tih godina krenule sa "demokratizacijom" i zapadnjackim nacinom razmisljanja, poslovanja i sl.) izuzetno simpaticna pesma, sa mocnom gitarskom glavnom temom, i solidnim tekstom. Nevolja sa NPFTD je sto su idiotske pesme gurane u nazor-hitove (Smoke, Daughter, Enema), a daleko bolje su ili uopste nisu, ili su retko bas svirane. Sa FOTD je od starta problem, tu se vidi da idu u kurac, je to sto je to i prvi album gde je manje od pola pesama uzivo svirano...... Setlista druge noci u BP pokazuje da ce isto sranje od repertoara svirati do sudnjeg dana. https://www.setlist.fm/setlist/iron-maiden/2025/papp-laszlo-sportarena-budapest-hungary-7b531a68.html Powerslave je jedan od najboljih ako ne i najbolji hevi metal album u istoriji, i ako i ima neku slabu tačku eventualno bi to bila Dualist, mada je i ona skroz solidna pesma i takodje kad bi bila na albumuma iz 90ih apsolutno bi bila medju boljim! Ti očigledno imaš neki problem sa 2 Miniutes iz ne znam ni ja kojih razloga, možda jer je više u hard rok fazonu ili jednostavnije strukture, jebemliga.. meni to uopšte ne smeta jer upravo ona daje albumu odredjenu čvrstinu, pamtljiv i jako zarazan refren i sjajne solo deonice, pritom nije smaračka već nekog srednje-bržeg tempa, a tekst je fenomenalan, to što deluje kao da se isključivo uz nju čeka Nova godina na svakom metal dočeku ili se zamišlja da je pesma o Pepeljugi je totalno druga stvar.. Setlistu oni jako retko ako uopše i menjaju tokom turneje isključivo zbog komplikovane scenografije koja prati svaku stvar posebno, i nije to ništa novo kod njih, tako da i tu kenjaš na max ako uopše poznaješ bend.. nije ti ovo tribjut iz Male Krsne pa da ti sviraju po želji! 2 Quote
Dinarski Ratnik Posted Thursday at 02:48 PM Report Posted Thursday at 02:48 PM 1 hour ago, Kumodraski Vo said: SiT >> >>>>>>>>>>>>>> 1 Quote
Totamealand Posted Thursday at 08:45 PM Report Posted Thursday at 08:45 PM 13 hours ago, Yoda said: Judas Be My Guide recimo nikad svirana uživo. Nađite mi bolju Maiden pesmu (ispod 5, 6 min) koju su snimili posle '92. Rainmaker, Man on the edge, Stratego, Out of the shadows, The Wicker man, Como eastais amigos, The Alchemist. Ima još, ali da ne davim. Bilo je predobro u Pešti sinoć. Ova set lista je logičan sled nakon prethodne turneje gde su svirali pet pesama sa novog albuma, pet pesama sa zapostavljenog starijeg albuma i potom izostavili neke od najvećih hitova benda. Ovde je za pedesetogodišnjicu bilo jasno da treba probrati samo najbolje i najpoznatije, i privući masu fanova koja je preskočila prethodnu turneju, te stvarno nisam sanjao pesme poput Drifter, Still life i Infinite dreams. Zapravo su me raspametili otvaranjem sa Murders i izvlačenjem Clairvoyanta, da ne govorimo da su se u setu našle dve najepskije pesme iz osamdesetih, tako da mi je doslovno neprijatno da se na bilo šta požalim nakon takve selekcije. Simon je bio dobar. Kvalifikovan bubnjar koji ima svoj stil, vidi se da je ortak sa bendom, tako da šta više tražiti? Ostatak benda je isto delovao podmlađeno sad kako su ubacili novu bateriju, Bruce je pri kraju bio malo umoran ali u globalu opak. Scenski su se modernizovali, izdali su tradiciju sa zavesama da bi izneli nešto što, što bi Bruce rekao, "do sada nismo izvodili." Jadni fanovi su, nažalost, tumačili da Bruce misli na pesme a ne na scenografiju. 😛 Sjajno veče. Moglo bi da se ponovi, valjda mogu da iznesu još turneju, dve nakon što se ova odjavi. 1 Quote
fenster Posted Thursday at 10:07 PM Report Posted Thursday at 10:07 PM 8 hours ago, HUMAN said: Powerslave je jedan od najboljih ako ne i najbolji hevi metal album u istoriji, i ako i ima neku slabu tačku eventualno bi to bila Dualist, mada je i ona skroz solidna pesma i takodje kad bi bila na albumuma iz 90ih apsolutno bi bila medju boljim! Ti očigledno imaš neki problem sa 2 Miniutes iz ne znam ni ja kojih razloga, možda jer je više u hard rok fazonu ili jednostavnije strukture, jebemliga.. meni to uopšte ne smeta jer upravo ona daje albumu odredjenu čvrstinu, pamtljiv i jako zarazan refren i sjajne solo deonice, pritom nije smaračka već nekog srednje-bržeg tempa, a tekst je fenomenalan, to što deluje kao da se isključivo uz nju čeka Nova godina na svakom metal dočeku ili se zamišlja da je pesma o Pepeljugi je totalno druga stvar.. Setlistu oni jako retko ako uopše i menjaju tokom turneje isključivo zbog komplikovane scenografije koja prati svaku stvar posebno, i nije to ništa novo kod njih, tako da i tu kenjaš na max ako uopše poznaješ bend.. nije ti ovo tribjut iz Male Krsne pa da ti sviraju po želji! Najbolji album je Somewhere in Time, potom Seventh Son, pa tek onda mozda Powerslave. Nemam problem da kazem da mi se neka pesma, u ovom slucaju 23:58, ne svidja, jer je smaracka. Toliko prosto. Pesma je najlosija, najtupavija, najdosadnija ikad. To sto je isforsirana od strane benda ne daje joj na kvalitetu, niti ima uticaj na album koji ti tvrdis da ima. Isto kao sto cu uvek reci da Deja vu i Loneliness of the long distance Runner siju i Wasted Years i Stranger in a strange Land i Sea of Madness. Odlukom benda prva nikad nije odsvirana, druga svega jednom....... Isto tako, ako ces da mi pricas da su Holy Smoke, Daughter i Enema bolje od Run silent... ili od Assassin ili Mother Russia ili Fates Warning, onda do kurca. Sa FOTD cu ti reci da je Childhood's End za 17 klasa bolja od npr. Wasting love, ali........ Jos kad se setim izjava Harrisovih ili Dickinsonovih koju godinu pre izlaska albuma kako su oni pravi metal bend koji se nikad nije proseravao/bavio ljubavnim temama u svojim pesmama, a onda - WASTING LOVE. Sio mi ga Djura. Ova turneja je najavljena kao revisit prvih 9 albuma, i sviranja davno nesviranih pesama. Jedino Killers i Murders in the Rue Morgue tu spadaju. Blackie Lawless, najava pa ispala fazon. Jasno je da nije tribute band, ali moglo je malo kreativnije oko odabira pesama, ali ih ociglendo zabole kurac. Setliste su im prilicno jednoobrazne kroz karijeru, znam i to. Prave tu i tamo po neku izmenu u hodu, izbacujuci neku pesmu ili je menjajuci nekom drugom. 1 Quote
HUMAN Posted yesterday at 12:33 AM Report Posted yesterday at 12:33 AM Ufff pa nikad nisam previše mario da li je neka pesma hit ili ne, pesma mi se ili svidja ili ne, mahom najbolje stvari i jesu skriveni biseri, ali dešava se da i hit bude opravdan kao što je to slučaj sa 2 Min. ili Wasted Years.. Da fenomenalne su te dve koje si pomenuo sa SiT-a i prava šteta što su zapostavljene, ali da tvrdim da je Wasted Years daleko lošija od njih mi takodje totalno debilno, bukvalno se ne zna koja je bolja od koje.. sa tog mi je Stranac nešto lošiji (eto hita), a takodje i Heaven Can Wait, koju su možda i najviše forsirali uživo, ali opet samo zato što stoje pored takvih fantazija (uključujući i Sea of Madness!!!), inače obe pesme sasvim solidne. No Prayer ne bih mnogo ni komentarisao, jesu te manje poznate bolje od Holy Smoke, Daughter, ali i dalje ispod proseka za Iron Maiden! Fear of the Dark iako ima dosta filera ipak ima nekoliko baš dobrih pesama tako da mi je poprilično bolji album. Sa njega su mi Fugitive i naravno Judas skriveni favoriti i naravno da bih želeo da čujem uživo kao i sijaset drugih zapostavljenih stvari kao što su Another Life, Flash of the Blade, The Prisoner, To a Tame Land, Still Life, Loneliness... ali sam takodje svestan da je to bend koji puni arene i da u proseku imaš 15-20% die-hard fanova po gigu i da će većina publike koji su tu samo turisti očekivati da čuju što više hitova! Quote
Totamealand Posted 17 hours ago Report Posted 17 hours ago (edited) Da su stavili Bring your daughter, Wasting love, Be quick or be dead, No prayer ili bilo šta iz ranih devedesetih u set listu zajedno sa Rime, Seventh son, Murders in the rue morgue itd, sve te 90s stvari bi bile raskrinkane kao jasno inferiorne i ozbiljno bi pokvarile doživljaj. Drago mi je što su iskulirali taj period. A s druge strane, koliko god da su gorenavedene To tame a land, Loneliness i Still life na primer fenomenalne, i tu ste u pravu apropo ugađanja većini - mnogo više ljudi će se dobro provesti na proverenim hitovima i onda kupiti kartu i za sledeću turneju nego da su na pola pesama češali glave u fazonu "šta je ovo?" Ruku na srce, i ja bih voleo neki raritet, ali eto, Alexander je prošli put bio presedan, turneju pre toga je Sign of the cross odnela pobedu, tako da neka ih sad. Edited 17 hours ago by Totamealand 1 Quote
Grobodan Posted 15 hours ago Report Posted 15 hours ago Ma da, svi su mislili na scenografiju novu kad su reklamirali period od prvog do Fear. Jako kurton ski potez od benda. 1 Quote
Recommended Posts