June 10, 2025Jun 10 comment_3114040 Srećan rođos, metalni rođače! \m/ Edited June 10, 2025Jun 10 by HellAwaits Report
July 21, 2025Jul 21 comment_3115887 Novi Maiden koncert i nova tour majica. Zreo za Drajzerovu, takoreći Report
Monday at 02:07 PM2 days comment_3122436 Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.. btw autor tog (ne)dela je Epstinov odličan frend Report
Monday at 07:42 PM2 days comment_3122442 5 hours ago, HUMAN said:btw autor tog (ne)dela je Epstinov odličan frendtko? Report
Monday at 08:06 PM2 days comment_3122443 gosn Seranohttps://news.artnet.com/art-world/epstein-files-andres-serrano-2713719 Report
Tuesday at 08:27 PM1 day comment_3122478 Hteo bih da poručim par majica preko evilgreed-a, kao šiping opciju sajt mi nudi: DHL International Mail - Tracked ·€8.99Malo oklevam čim vidim nešto što sadrži DHL u nazivu. Da li je neko koristio taj šiping metod preko evilgreed-a, nadam se da nije u pitanju onaj klasični DHL servis gde će posle da me ojade i DHL i carina i špediteri? Edited Tuesday at 08:27 PM1 day by Mračna kurcobolja Report
Tuesday at 08:56 PM1 day comment_3122479 naručivao sam ja od njih 100x, uvek sve ok stignecarina zavisi od cene tvoje pošiljke, oni sa tim nemaju ništa Report
Tuesday at 09:06 PM1 day comment_3122480 Plaćaš robu + shipping (tu spada DHL ili bilo koji drugi dostavljač) + carinske troškove + pdvSve u svemu platiš otprilike duplo na kraju u odnosu na samu cenu artikla koji kupiš. Report
Tuesday at 10:23 PM1 day comment_3122483 Taj DHL International Mail bi trebalo da je regularna pošta, dakle bez špedicije. Ako se ne varam DHL je nemačka državna pošta. Znam zašto pitaš, jer da je DHL Express, onda bi bila špedicija.Ali svakako plaćaš PDV i carinu ako vrednost robe i šipinga prelazi 50 evra. Ako je ispod toga onda samo PDV.Sveukupno dažbine izađu oko 33% vrednosti robe i šipinga. Report
Tuesday at 10:54 PM1 day comment_3122484 Pa napiši im poruku da stave na paket vrednost manju, tako ja uvek radim da lihvari s carine ne bi odrali paket i mnogi uvek prihvate npr Osmose ili Darkness shall rise Report
16 hours ago16 hr comment_3122487 Mislim da je 70e prag preko koje vrednosti se plaća carina. Nije važno šta izabereš kao shipping opciju nego kolika je vrednost robe, DHL svakako obavlja i sve carinske radnje ako roba prelazi određenu vrednost i to se dodatno naplaćuje. Inače su veoma brzi, kad god sam naručivao sa Evil Greed i DHL donosio stigne bukvalno za 2, 3 dana ali kao što rekoh troškovi izađu maltene kao vrednost naručene robe. Report
16 hours ago16 hr comment_3122488 preko 50e je za komercijalne pošiljke, preko 70e za nekomercijalne (za koje se ne plaća ni PDV)u prevodu, svaka pošiljka poslata od nekog fizičkog lica čija je deklarisana ili utvrđena vrednost veća od 70 je oslobođena carine i PDV-asvaka pošiljka od bilo koje firme koja ima vrednost do 50e je oslobođena carine, ali se plaća PDV, a preko 50e idu i carina i PDVnaravno, carina je takva kakva je, pa često prolaze stvari bez ikakvih dažbina, iako bi trebalo da ih bude kada bi svaki paket otvarali i gledali šta ima unutra, ali se dešava i da naplate za nešto za šta nemaju pravo da to urade Report
16 hours ago16 hr comment_3122489 18 minutes ago, kuruz said:svaka pošiljka poslata od nekog fizičkog lica čija je deklarisana ili utvrđena vrednost veća od 70 je oslobođena carine i PDV-aDa li si hteo da kažeš manja? Report
15 hours ago15 hr comment_3122491 @Haos sam ja Nisu isti svi modaliteti DHL shipinga. DHL je nemačka pošta i uglavnom nemačke prodavnice šalju robu putem njih regularno u međunarodnom saobraćaju kao obične međunarodne pošiljke, kao preko bilo koje druge pošte. Tu dolazi do zabune jer mnogi misle da ako je DHL da je u pitanju onaj klasični DHL kao međunarodna kurirska služba sa špedicijom i ostalim zajebancijama. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju šta je u pitanju, jer ako je špedicija onda ima još troškova iako oni obrađuju sve, ali nekada traže da im se šalju nekakvi dokumenti, itd. To je slučaj kada je u pitanju DHL Express, a ne obični DHL international mail.Naručivao sam nebrojeno puta iz nemačkih prodavnica i uvek je išlo DHL-om, kao obična pošta, a Pošta Srbije vrši dostavu i plate se poštaru dažbine kad donese robu. Report
15 hours ago15 hr comment_3122492 Ok, kapiram. U pravu si. Da, neki traže ovlašćenje za zastupanje u carinskom postupku (Fedex to radi npr). Ali svakako ti se ta usluga naplati kroz shipping koji bi trebalo da obuhvata sve špediterske troškove. Report
15 hours ago15 hr comment_3122493 Šta god da sam naručivao sa neta, morao sam da plaćam za oko 35 % više.Majice nisam naručivao, nemam 15 godina.Plaćaj stoko! I ja sam morao da plaćam. Što bi bagra, poput vas, morala da bude izuzetak?!?!?Hrrrk, pu Report
13 hours ago13 hr comment_3122500 U januaru ste rekli ''lova u aprilu'', od tog obećanja je prošlo godinu dana. Nemojte da me lažete više!!! Ako ne predate pare ode kuća?!?!?! Report
6 hours ago6 hr comment_3122514 Veliko hvala ljudi <3. Iz svega iznetog zaključujem da je DHL International Mail bezbedan način dostave i da, po prijemu pošiljke, i nakon plaćanja ostalih dažbina, neću biti ojađen za više od 30-35% njene vrednosti. Report