Yesterday at 05:07 PM1 day comment_3120335 Sranje bend bar od 2010-ih, al' nemojte da se lažemo, voziće uživo. Report
Yesterday at 05:14 PM1 day comment_3120336 Def nisu nešto interesantni studijski u poslednje vreme (al bar ne štancaju albume na svake dve godine, palac gore), međutim uživo su ozbiljna mašina i svirački i produkcijski. Lep zalogaj za našeg organizatora, nadam se da će proći sve kako treba. Report
Yesterday at 05:16 PM1 day comment_3120337 Zadnja dva albuma pišaju i seru po dva pre njihJebi samo Ahrimane Report
Yesterday at 05:23 PM1 day comment_3120339 4 minutes ago, Grobodan said:Zadnja dva albuma pišaju i seru po dva pre njihMeni je Attera Totus Sanctus bolji od poslednja dva sigurno. Ovaj novi smer im je baš previše pop BM. Msm, ima mesta i za to, ali to je već stvar ukusaA Ahriman mi je baš smešan, baš je onako tipična rok zvezda, prodaje neki nakit, notese i postere po instagramima, ide po award ceremonijama. Nikako mi ne ide sva ta komercijala uz BM Edited yesterday at 05:25 PM1 day by airzez Report
Yesterday at 05:26 PM1 day comment_3120340 Attera je odličan ali Shadows naslovna im je u top 5 svih vremens lagano a ima tu još gomila dobrih rstvi. Jedina muzička promena koju su napravili po meni je između prva dva tako da ovaj pop ne kapiram nikako Angelus iako dobar je najslabiji album benda imo Report
Yesterday at 05:28 PM1 day comment_3120341 Shadows je dobar, jedan od boljih albuma tog pitkijeg i upeglanog fazona, međutim ovaj poslednji je njegov klasičan ružniji i manje autentičan mlađi brat. Report
Yesterday at 05:29 PM1 day comment_3120342 4 minutes ago, airzez said:A Ahriman mi je baš smešan, baš je onako tipična rok zvezda, prodaje neki nakit, notese i postere po instagramima, ide po award ceremonijama. Nikako mi ne ide sva ta komercijala uz BMImaš opciju da ga ne pratiš i ne nerviraš seJa ih pratim od Vobiscum i nikad nisu bili nekakav bastion umnosti članovi ali to se od njih i ne traži Report
Yesterday at 05:37 PM1 day comment_3120343 U pravu si, teško je opravdati "pop" čisto na osnovu zvuka. Tu je i prezentacija, i produkcija, i način na koji Heljarmadr artikuliše vokale. Sve je nekako ispolirano i kalkulisano.Daleko od toga da me Ahriman nervira, zabavan je kao pojava. A što se DF favorita tiče, Diabolis Interium mi je nekako najbolje zaokružen.P.S. Setherial je dobra verzija DF Report
Yesterday at 05:40 PM1 day comment_3120345 Najjače da ideš da pratiš Ahrimana, em je teletabis em je vanredno ružan čovek koga je teško gledati duže od par sekundi. Ali vodi čovek dobru firmu i tako ti je to u kapitalizmu. Report
Yesterday at 06:05 PM1 day comment_3120347 Setherial koliko god bio dobar, a bio je sjajan, na prvom albumu je Emperor za uboge, pa druga dva DF i tako. Što se tiče vokala uvek volim da se razume u ovakvoj mjuzi Report
Yesterday at 06:42 PM1 day comment_3120348 Ma svakako teska prosekcina od benda, meni je drago sto dolaze jer ce da privuku masu na festival.. Report
Yesterday at 07:01 PM1 day comment_3120349 Kerov kurac od benda vaistinu, samo su bili jedan od najjačih BM bendova 90ih recimo Report
Yesterday at 07:35 PM1 day comment_3120350 1 hour ago, airzez said:P.S. Setherial je dobra verzija DFКаква бре верзија?? Сетеријал бар за 3 копља испред дф. Искрено, не бих мењао 1 сетеријал албум за целу дф дискографију. Report
Yesterday at 07:39 PM1 day comment_3120351 Pa malo je bolji zbog Nord... ali ovo bolje je osetno slabije jbg.. Report
Yesterday at 08:20 PM1 day comment_3120352 Pa bolji bend kopiraliSve ti jebem kopija bolja od originala Report
Yesterday at 08:39 PM1 day comment_3120353 Ko je to rekao? Svakako mi je bolji Emperor ako na to mislis.. Report
Yesterday at 09:29 PM1 day comment_3120354 Ja stvarno mnogo volim Setherial ali recimo u bukletu za Hell Eternal (koji čak u dve verzije imam) su išli do kopiranja DF fotki, o ostalom da i ne pričam Report
23 hours ago23 hr comment_3120356 Ne dirajte mi Setherial.Stvarno ne znam ko je bolji, ko je gori, ali znam da sam retko koji album slušao u životu kao Lords Of The Nightrealm.Satan's Realm!!! Report
23 hours ago23 hr comment_3120357 Samo lozenje svakako bih pre njih gledao nego DF, ali mi je drago i ovi sto dolaze.. Report
12 hours ago12 hr comment_3120368 We Are the Apocalypse je bas kanta od albuma. Where Shadows Forever Reign studijski jos i ok da se okrene ponekada.Pre toga stvarno svako izdanje valja.Ajde sto su mi ova dva poslednja izdanja losija, ali stvar je koje oni setliste prave uzivo. Pa to uopste nije taj Dark Funeral koji je brz, agresivan, sece te rifovima kao motorkom, blastovi od pocetka do kraja i samo se roka uz jednu-eventualno dve sporije pesme tipa Atrum Regina ili Goddess of Sodomy.Kako je poslednji album izasao odmah su presekli setlistu da ide tipa brza pesma, spora pesma, brza pesma, spora pesma i tako u krug.Godinu dana kasnije gledam ih u Budimpesti sa ovom setlistom. Od 9 pesama dve starije i brze (znam da je My Funeral iz 2009 ali kakvog je stila racunam je kao "nove" pesme), a ostalo sve djuskavac za kepeca na vokalima gde on baca plesne poteze kao tipa nase pevacice kada tresu sisama, trlja obrnuti krst po kurcu, pretvara se da drka isti, pljuje po istom i to bi sve trebalo da nas sokira ili zapanji kako je on veoma provokativan. Sve to dok idu drljacine tipa Nail Them to the Cross, We Are the Apocalypse ili Where Shadows Forever Reign. A izmedju toga red pesama 'pustite suzicu kada me vise nema, dodjite mi na sahranu da placete, sutra umirem suzicu pustite, dusa me boli' itd itd. Bukvalno STA KOJI KURAC?!Pricamo to ortaku koji nije bio sa nama, kaze ma nema sanse mozda je to samo trenutno takva setlista zbog novog albuma. Gledamo ih prosle godine u Rumuniji na Rockstadt-u kad ono opet ista scena. Identicna setlista samo su dodali Shadows Over Transylvania. Ortak im je pokazivao srednjaka tokom cele setliste, a Kepecmadr ga gleda i onako sleze ramenima nije mu jasno sta nije ok 🤣Da ne bude posle da hejtujemo njega na vokalima. On mi je sto se vokala tice posle Kaligule, drugi najbolji pevac za taj bend.Jednostavno je nevidjeno glupo da bend koji je poznat po tolikoj brzini, agresivnosti, blastbeat-ovima, rifovima koji seku dodje do toga da sviraju neke cak ni midtempo drljacine gde samo tovare nabacane rifove dok im pevac djuska na bini i pretvara se da drka kurac preko pantalona da bi zapanjio publiku. Report
6 hours ago6 hr comment_3120375 5 hours ago, kuruz said:kako je zajeban ortakNije bila zajebana scena, vec smesna 😆 Report
3 hours ago3 hr comment_3120376 Прва издања гимик албуми за младе вонаби сотоњаре. Тек од пола дискографије постали скроз коректан бенд. На последња два-три албума баш имају финих песама. Report
26 minutes ago26 min comment_3120378 meni oduvek teško smeće od benda, al nisam ih slušao jedno 20 godina Report