Jump to content

Паранормално


Recommended Posts

Не говоримо овде о типичним представницима (плагијаторима) који на себе начинђуре кило и по злата и сл, имају кристалну куглу и сличне баљезгарије већ о људима који могу да ''предвиде будућност'' на основу својих осећања, кроз снове, да тачно знају шта ће се десити...?

 

Да ли сте имали прилике да упознате такве особе?

 

 

Ја сам само једном упознао једну девојку која живи у Грчкој и то је све. Буквално ми је све ''испогађала'' и од тада се плашим да било шта друго питам... Неке ствари, везане за мој живот, једноставно није могла да зна. И знала је. (једино ако чита мисли сад :) :) :) )

 

 

( из свог астролошког искуства особе које поседују изузетно изражену интуицију као и ''видовитост'' имају ''мистичне планете'' на двадесет и деветом степену одређених знакова. Најјаче је изражен Плутон на двадесет и деветом степену Водолије - знак који се везује за будућност, мада сматрам да ту улогу имају и Нептун као и сличне планете које се односе на ''продорност'' илити одличну дозу психоаналитичности одређене персоне...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji je vash stav? Da li imate neko istripovano iskustvo?

Hermetizam? Ezoterija? Prizivanje mrtvih? Alhemija? Magija? Smrt?(....)

 

Khm...pochnite vi, ja ne znam sta bih pre :meshuggah: XD

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, u opisu kompletne teme (Magija, religija, filozofija) stoji nesto kao da ovde ima tema o BERMUDSKOM TROUGLU...a ja nisam bash nesto zapazila tu temu..tako da cu ovde da pishem :D

 

Znachi nalazi se izmedju Portorika, Bermude, i Floride u Atlanskom okeanu, i jedna je od veeelikih misterija. Znachi fazon je da brodovi, avioni i podmornice NESTAJU. Ima raznih teorija, ima chak i neka koja to ''razumno'' objashnjava kao neki mehuri za dna obaraju brodove...dada..a AVIONI? Znachi super je zanimljivo, i neistrazeno. Znachi ne mogu da verujem da niko ne radi nista povodom toga...

Znachi..zna li neko nesto zanimljivo?

I koje je vashe mishljenje?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, u opisu kompletne teme (Magija, religija, filozofija) stoji nesto kao da ovde ima tema o BERMUDSKOM TROUGLU...a ja nisam bash nesto zapazila tu temu..tako da cu ovde da pishem :D

 

Znachi nalazi se izmedju Portorika, Bermude, i Floride u Atlanskom okeanu, i jedna je od veeelikih misterija. Znachi fazon je da brodovi, avioni i podmornice NESTAJU. Ima raznih teorija, ima chak i neka koja to ''razumno'' objashnjava kao neki mehuri za dna obaraju brodove...dada..a AVIONI? Znachi super je zanimljivo, i neistrazeno. Znachi ne mogu da verujem da niko ne radi nista povodom toga...

Znachi..zna li neko nesto zanimljivo?

I koje je vashe mishljenje?

 

mit nastao posle bestselera carlsa berlica "bermudski trougao"+ mediji i sl.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako kada je Bermudski Trougao zabelezhen josh u 15. veku? Tj nestajanje brodova.

 

citaj barem vikipediju kad nemas bolje

 

Kusche's explanation

 

Lawrence David Kusche, a research librarian from Arizona State University and author of The Bermuda Triangle Mystery: Solved (1975)[16] has challenged this trend. Kusche's research revealed a number of inaccuracies and inconsistencies between Berlitz's accounts and statements from eyewitnesses, participants, and others involved in the initial incidents. He noted cases where pertinent information went unreported, such as the disappearance of round-the-world yachtsman Donald Crowhurst, which Berlitz had presented as a mystery, despite clear evidence to the contrary. Another example was the ore-carrier Berlitz recounted as lost without trace three days out of an Atlantic port when it had been lost three days out of a port with the same name in the Pacific Ocean. Kusche also argued that a large percentage of the incidents which have sparked the Triangle's mysterious influence actually occurred well outside it. Often his research was surprisingly simple: he would go over period newspapers and see items like weather reports that were never mentioned in the stories.

 

Kusche came to several conclusions:

The number of ships and aircraft reported missing in the area was not significantly greater, proportionally speaking, than in any other part of the ocean.

In an area frequented by tropical storms, the number of disappearances that did occur were, for the most part, neither disproportionate, unlikely, nor mysterious; furthermore, Berlitz and other writers would often fail to mention such storms.

The numbers themselves had been exaggerated by sloppy research. A boat listed as missing would be reported, but its eventual (if belated) return to port may not be reported.

Some disappearances had in fact, never happened. One plane crash was said to have taken place in 1937 off Daytona Beach, Florida, in front of hundreds of witnesses; a check of the local papers revealed nothing.

 

Kusche concluded that:

The Legend of the Bermuda Triangle is a manufactured mystery… perpetuated by writers who either purposely or unknowingly made use of misconceptions, faulty reasoning, and sensationalism.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Зајебите Википедију око оваквих ствари. До недавно су о асторлогији писали као о вештичарењу средњег века (толико о поузданим изворима).

 

Што се Бермудског троугла тиче, тешко, јако тешко је просудити о томе које су информације коректне, а које нису. Држим се подаље од те теме обзиром да јако мало тога познајем о овој материји...

 

 

Желео сам да отворим тему о Нострадамусу (не сећам се да сам назвао тему Паранормално, тема је заправо гласила ''Видовитост'' али неко ко има приступ од модератора има бујну машту вођену предрасудама, тотално небитно сад) али сматрам да је могуће и овде водити полемику поводом тога.

 

Када је реч о Нострадамусу и његовим оригиналним књигама писаним на посебном француском језику, који се разликује од француског језика који се користи у савременом друштву, користио је, поново, још посебнију верзију дијалекта који се односио на оно што је писао тако да је врло мало људи на свету који заправо познају језик којим је писао и који то на правилан начин могу и да преведу. Тадашње методе штампања су ПОПРИЛИЧНО грешиле и самим тим су нека од његових пророчанстава тотално уништена.

 

Медуза је дала неке од основних података поводом Нострадамуса али потпунија слика постоји. Желео бих да одговорим и дам своје мишљење поводом следећег цитата у склопу конструктивније полемике илити једноставнијег приступа одређеним информацијама које су у складу историјских чињеница.

:]

 

Rodjen je 1503. godine u Francuskoj u San Remiju. Znachi jedan od naj proroka, neverovatno koliko je toga pogodio. Potopi, kataklizme prouzrokovane sudarom planeta, nada... Pisao je u strofama, veoma komplikovanim punim simbola, skrivenih znachenja, anagrama...

 

Његово једино и прецизно (успешно) пророчанство се односило на смрт француског краља, предвиђање које је тотално прецизно донето и било готово НЕМОГУЋЕ прорећи све до недавно откривених метода које се користе у савременој астрологији. Дефинитивно је или ''предвидео'' или три године у тоталној тајности планирао с Краљевом десном руком - краљево убиство које би требало да изгледа као тотална несрећа. Занимљиво је то што је дао тачан опис узрока смрти која је уследила након дуготрајног мучења.

 

Posedovao je bezbroj starih knjiga svojih predaka, Jevreja. Te knjige su govorile o temama koje je srednjovekovna istorija slabo poznavala.

С овим, дефинитивно, нисам упознат али је океј што се мене тиче...

 

Bio je najveci struchnjak u Astrologiji, (veoma moguce da je tako i predvidjao sve).

Ту се дефинитивно не могу сложити с том изјавом обзиром на то да не постоје докази да се бавио тадашњим методама астрологије већ је једноставно користио један од принципа посматрања и упореживања историјских ''важних'' датума и положаја небеских тела у тим тренуцима и одређивао када ће се поново начинити сличан распоред небеских тела гледано с одређене локације на Земљи. Упркос томе што је површно радио, с астролошке тачке гледишта - само на основу тога, а и његовог познавања астрологије, НИЈЕ могао да предвиди оно што заправо и јесте.

 

Predvideo je znachi pocetak i kraj Prvog svetskog rata, dolazak Hitleta na vlast, i pocetak Drugog svetskog rata.

 

Не знам тачно за WWI али је у истим стиховима рекао "Хистер" и ''Немачко дете''. Обзиром да сам СИГУРАН да то није могао путем астролошких метода јако, јако је могуће да је услед својих четири сата медитирања испред зделе воде у којој се налазило мастило у собици где седи окружен свећама заправо и могао да ''сагледа будућност'', али то би било тотално фантастично обзиром да је сагледао чак пет стотина унапред!!!

Али, ту се појављује и нова препрека која се односи на предео који се назива Хистер у периоду када су се немци кретали ''гладни као вукови преко реке''.

 

Znachi, ima pricha i da je prouchavao posebno znak RIBE, ali malo znam o tome.

Знак Риба се односи на Хришћанство. Након 2050. године, Ера Риба више није утицајна већ Ера Водолије (техника, електрицитет, алтернативни извори енергије, путовање ''ГОРЕ'' у свемир и тако даље).

Заправо, чудно...Сер Исак Њутн је рекао да је крај света 2050. године... :) и чудно је шта неадекватан превод може да значи...крај света је заправо ''крај ере'' када се преведе коректним начином.

 

Оно што је ТОТАЛНО неоспориво када је реч о Нострадамусу је управо пророчанство које се односи на тадашњег краља, на његову смрт која се одиграла управо онако како је и предвидео. То мене јако пуно копка, али нема везе.

За остало, превише је метафора коришћено и самим тим је готово немогуће предвидети догађај осим уколико се већ не деси, али поново потребно је имати у виду то да је морао све своје делатности да обавља у строгој тајности..иначе би му 'ебали кеве они из цркве...

Ех, да, напоменуо је и то да ће нешто Француска бити у пламену као и то да НИКАДА неће добијати ратове...колико знам, Француска никад није добила неки рат већ је или извукла нерешено или изгубила...хаха

Share this post


Link to post
Share on other sites

Зајебите Википедију око оваквих ствари. До недавно су о асторлогији писали као о вештичарењу средњег века (толико о поузданим изворима).

 

Што се Бермудског троугла тиче, тешко, јако тешко је просудити о томе које су информације коректне, а које нису. Држим се подаље од те теме обзиром да јако мало тога познајем о овој материји...

 

 

Желео сам да отворим тему о Нострадамусу (не сећам се да сам назвао тему Паранормално, тема је заправо гласила ''Видовитост'' али неко ко има приступ од модератора има бујну машту вођену предрасудама, тотално небитно сад) али сматрам да је могуће и овде водити полемику поводом тога.

 

E sad sam skapirala. Znachi ja sam otvorila temu Okultizam, mistika, paranormalno, i NISU mi je odobrili, i onda si ti otvorio Vidovitost...i oni su smuckali neshto. I fazon, meni je ovo PRVI POST ovde, a svi prethodni postovi su iz ostalih tema shto su pokupili. Znachi onaj post ispod tebe je bio uvod u temu koju sam ja otvorila a nisu mi je odobrili. Svashta...XD

 

Nostradamus

 

Predvidjanje pomocu astrologije, je samo jedna od mogucnosti. On je imao neka charobna ogledala, charobnjachke shtapove i tako to...i nesto sam chitala kako je satima stajao i posmatrao to. Takodje te knjige su velika mistrija.

Meni je zanimlivo ovo o Antihristu. Zato shto sam jednom bila u gostima, i tamo je bio neki sveshtenik. I on je takodje prichao o nekom Antihristu i broju 666 kako ce svi pratioci biti zhigosani, i samo ce vernici biti spasheni... Onda sam to povezala sa tim prorochanstvom, i ne kapiram mislila sam da crkva ne podrzhava proroke i vidovnjake...

Inache, Nostradamus je imao bash tezhak zivot, umrla mu je prva zhena i deca od kuge, on se tek kasnije u zivotu vishe posvetio proricanju.

 

Ali ne razumem kako se dele te ere i kojim redom? Kad je pochela era Vodolije?

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, da, mogu reci da je tema o Bermudskom trouglu, meni mnogo interesantna...Bas sam pre par dana razmisljala o tome, i nedavno sam i gledala emisiju o tome, i prilicno me fascinira to sto niko ne moze sa sigurnoscu da kaze sta je uzrok utapanju brodova i ostalih cuda...xD

 

Sto se tice Nostradamusa, citala sam neke stihove na netu, gde je predvideo cak i NATO bombardovanje '99, napad 9/11, itd... I ako su njegova prorocanstva tacna, sl. godine ce se dogoditi neke prirodne nepogode na Pirinejskom i Apeninskom poluostrvu, koje ce imati neke oziljne posledice...

 

Bila je cak i neka emisija o njemu, gde je bilo receno sve ovo sto je Onime bio vec rekao u prethodnim postovima...

 

Tako da...mnogo mi je zanimljiva ova prica i tema!!! :zeleni:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

већ о људима који могу да ''предвиде будућност'' на основу својих осећања, кроз снове, да тачно знају шта ће се десити...?

Ne verujem u precizno definisanu sudbinu. Mislim da je to smišljeno da bi ljudi opravdali neke svoje grehe. 

Verovati u sudbinu znači direktno poricati sebe (svoje ja) i svoje delanje na ovom svetu sopstvenom voljom.

Jer, da li ja sada pišem ovaj post pri čistoj svesti ili mi ruka sudbine govori šta da napišem? :)

Ili ako ja pobijem 30 ljudi, a verujem u sudbinu, mogu ladno da kažem "E, pa nisam ja kriv. Takva je bila njihova sudbina, a i moja".

 

Mogu samo poverovati da celokupno čovečanstvo, možda mora proći kroz neke definisane tačke, na ovaj ili onaj način.

Sto se tice Nostradamusa, citala sam neke stihove na netu, gde je predvideo cak i NATO bombardovanje '99, napad 9/11, itd... I ako su njegova prorocanstva tacna,

Proričem!

(neka tišina... tiho zujanje... napregnuta atmosfera u sobi... prozor lagano landara u sobi, kao da neki duhovi cirkulišu).

Biće ratova u narednih 100 godina!

(I feel exhausted)

 

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

napad 9/11, itd...

 

"Volcanic fire from the center of the earth

will cause trembling around the new city:

Two great rocks will make war for a long time.

Then Arethusa will redden a new river."

 

 

This quatrain has been so distorted that some examples barely resemble the real text. Some go so far as to mention New York city by name, and others describe flying metal machines. As you can see - neither of these things are actually mentioned in the true text. Many people say that the two great rocks are a reference to the planes used in the attack. Arethusa is a mythological Nymph who turned in to a fountain. Nostradamus knew this as can be seen clearly in the last sentence. A casual search on the internet will lead you to some of the most bizarre translations of this quatrain. For example, one site says this for line 2: “Will create trembling in the towers of the City of New York.”; and this for line 4: “This is when air-vessels spin-round to a new course.”

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne verujem u precizno definisanu sudbinu. Mislim da je to smišljeno da bi ljudi opravdali neke svoje grehe.

Verovati u sudbinu znači direktno poricati sebe (svoje ja) i svoje delanje na ovom svetu sopstvenom voljom.

Jer, da li ja sada pišem ovaj post pri čistoj svesti ili mi ruka sudbine govori šta da napišem? :)

Ili ako ja pobijem 30 ljudi, a verujem u sudbinu, mogu ladno da kažem "E, pa nisam ja kriv. Takva je bila njihova sudbina, a i moja".

 

Mogu samo poverovati da celokupno čovečanstvo, možda mora proći kroz neke definisane tačke, na ovaj ili onaj način.

 

Proričem!

(neka tišina... tiho zujanje... napregnuta atmosfera u sobi... prozor lagano landara u sobi, kao da neki duhovi cirkulišu).

Biće ratova u narednih 100 godina!

(I feel exhausted)

 

:D

 

Не, говорио је о Атили Бичу Божијем (Клинтон, добро, можда мало пренаглашено и смешно) који ће са орлових челичних крила (авиони) ударати бичем пламеним (дим ракете представља бич, када ракета удари ствара се пламен) по белом граду (Београд) ког две реке оплакују (Дунав и Сава).

 

Превелика случајност? Како један човек средњег века да опише машинерију новог доба него кроз неке метафоре?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не, говорио је о Атили Бичу Божијем (Клинтон, добро, можда мало пренаглашено и смешно) који ће са орлових челичних крила (авиони) ударати бичем пламеним (дим ракете представља бич, када ракета удари ствара се пламен) по белом граду (Београд) ког две реке оплакују (Дунав и Сава).

 

Možda mislio na onomad kad sam bio mali, pa me keva opaučila crvenim kaišem po beloj guzi... te sam ispuštao suze koje su pravila reke na mom licu dok sam držao gvozdeni avion u šakama. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tiche vidovnjaka. Da li neko zna neshto vishe o onom liku Lav Gershman-u. On je neki beli vidovnjak ili sta vec. Fazon postoji razlika izmedju vidovnjaka i proroka, jer prorok predkaze chinjenice i velike stvari koje se ne mogu promeniti, a vidovnjak je tu da predkaze stvari koje mozemo promeniti, aka da nam pomogne.

E taj Lav Gershman je i pogodio neke stvari, ali je takodje dosta i promashio. Inache odrzava seanse, i razni ljudi imaju razlichita mishljenja. Nekima pogodi, nekima skroz omashi. Ja sam uspela da se dochepam (XD) nekih njegovih rituala na papiru, ali nisam pokushala nishta od toga. Nije mi zanimljiv. Pokushala sam i da saznam sta je lik u horoskopu...ali nigde ne pishe, jedino je na jednom mestu pisalo da je Jarac sa ascedentom Vage ali na drugom mestu pishe da mu je asc Rak..tako da ne mogu ni u sta da budem sigurna...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jedan od najistaknutijih proroka je edgar cayce.zvani i spavajuci prorok jer je kroz izmijenjeno stanje svijesti proricao i pogadjao.

mogao je da pogodi pacijentu tacno npr od cega tacno boluje i da ga preporuci ljekaru kojeg i ne zna i da pogodi tacnu ulicu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

boje srbije definitivno brane tarabici.ono sto mi je najzanimljivije je cinjenica da je sve opisano jezikom prosecnog srpskog seljaka("crne zmije ce popiti vodu"-vodovod,itd),pa nema mesta dvosmislicama.oko toga je vremenom sastavljena legenda o k.prorocanstvu,koja ce sigurno ziveti jos dugo-navodno postoje rukopisi koji su u temelju neke kuce,a u njima je zapisana sudbina srbije(tako nekako).i ovde treba biti oprezan,jer se i danas pojavljuju vrlo sumnjive verzije k.prorocanstva,a poznato je da su i politicari to tumacili/prepravljali po svom nahodjenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

149oz80.jpg

 

In 1994, Italian journalist Enza Massa was at the Italian National Library in Rome conducting research on old texts, when she stumbled upon an unusual find in its stacks; a mysterious manuscript dating to 1629. The name of the book was surprising: NOSTRADAMUS VATINICIA CODE. On the inside of the book was the name of the author, in indelible ink—Michel de Notredame—the prophet Nostradamus. This find was particularly remarkable; the manuscript included over eighty watercolor illustrations that were painted by the master prophet himself. Contained in the pages of the book are cryptic, bizarre images that some say are prophecies of our future. Letters, symbolic objects, banners, candles, crosses, and even a burning tower are all included in the manuscript. Are these images visual manifestations of his quatrains, which extend to the 21st century, as some say? How did this book come to be in the library? Why was this book hidden for over 400 years? And are these images so frightening that Nostradamus deliberately hid them, as some say, until their time was near?

 

This special will follow the investigative trail of how the manuscript came to be found in the archives, and exactly how it got there. The story will also give new insight into the life of Nostradamus—his relationship with his son, Cesar, and his connection to the Vatican—in particular, Pope Urban VIII, who knew about this manuscript and in whose possession it was for many years.

 

http://rapidshare.com/files/117545815/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part1.rar
http://rapidshare.com/files/117567275/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part2.rar
http://rapidshare.com/files/117589646/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part3.rar
http://rapidshare.com/files/117603345/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part4.rar
http://rapidshare.com/files/117773786/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part5.rar
http://rapidshare.com/files/117785546/The_Lost_Book_of_Nostradamus.XviD-xyw4n.part6.rar

 

Vredi pogledati ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...