February 9Feb 9 comment_3121830 KnjigovanjeZnich - Hramnicy (2026)Piše: Ilija Đurđanović Ovo je odličan beloruski blek metal. Ova zemlja nije poznata po metal sceni, ali ovakvi albumi dokazuju suprotno. Ovde imamo folk blek metal, i pomalo podseća na... Report
February 10Feb 10 comment_3121866 Vraćaju se ovi, ide novi album krajem marta. Još mi u glavi onaj urnebesni intervju što su dali za @Embrace Death Report
February 12Feb 12 comment_3121889 KnjigovanjeIn Aeternum (Sweden)2026 - ...of Death and FirePiše: Ilija Đurđanović Ovo je odličan švedski black/death metal bend... Ovakve bendove treba slušati, ovo je uživanje u orkestriranoj buci. metal koji treba negovati. Ovde bih izdvojio... Report
February 15Feb 15 comment_3121968 Morao sam da pauziram, mislio sam dok slusam pesmu da nesto drugo svira u pozadini. Solidna ekipa je u bendu ali uvek sa kanta produkcijom i pesme su da pustis jednom i nikada vise. Report
Saturday at 10:07 PM1 day comment_3122168 Početni utisak - Diabolus i Misotheist među boljim izdanjima od početka godine, makar što se crnog metala tiče.Evo jednog novajlije iz tabora I, Voidhanger-a. Izvesni The Orator je mozak svega, a njegov TZEVAOT je lepa zujalica, ali s puno zanimljivih aranžmana, klavira/klavijatura i koječega i verno oslikava tematiku - ezoteriju, okultizam i sl.Posebnu čar daje mu gostovanje Lon Milo DuQuette-a, velikog maga lože OTO, u ulozi naratora u jednoj od pesama.https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/the-hermetic-way Report
Saturday at 10:44 PM1 day comment_3122169 Misotheist su mi se opasno približili tronu norveške scene na kome je Whoredom Rife (a u najdubljem podzemlju Gjendod) koji je pomalo podbacio sa poslednjim. Ovde mi ova treća spora malo otegne, ostalo je sahrana. Diabolis slabiji od Misotheist ali zanimljiv je za sad, posebno recimo poslednja pesma ali posle nje onaj outro stvarno nije trebao toliko da traje. Report
19 hours ago19 hr comment_3122178 Dobri su, ali većina bendova sa Terratur Possessions zvuči isto. Pa zar je toliko teško majku mu da se bude malo originalniji? Usvari jeste haha. Ali stvarno, skoro svi zvuče kao da ih je isti ćaća pravio. Report
15 hours ago15 hr comment_3122184 15 hours ago, HellAwaits said:https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/the-hermetic-wayKada cujem ovakvu produkciju, a narocito ovakve bubnjeve iste sekunde gasim. Moze biti najjaca pesma na svetu ali meni ovo posle gomile bendova iz perioda 2000-2015 koji su bas tako zvucali je mucno slusati. Report
14 hours ago14 hr comment_3122186 4 hours ago, Miilos said:Dobri su, ali većina bendova sa Terratur Possessions zvuči isto. Pa zar je toliko teško majku mu da se bude malo originalniji? Usvari jeste haha. Ali stvarno, skoro svi zvuče kao da ih je isti ćaća pravio.Bukvalno vec mogu u glavi da cujem album a da ga ne pustim..Al ajde moze da se pusti.. Report
13 hours ago13 hr comment_3122189 Dobar je album, izvinjavam se sto sam se prosro..Podseca me malo na Mare i Altar of perversion po pristupu i produkciji, pored ociglednih uticaja..Secam se da mi je prosli bio nista spec.. Report
12 hours ago12 hr comment_3122190 Bez zezanja sad, jel vi hoćete da kažete da npr Mare, Whoredom Rife i Misotheist npr zvuče isto? Report
11 hours ago11 hr comment_3122191 Meni svakako ne, a rekao bih da su sličnosti posledica saradnje pojedinih ljudi kroz više bendova i taj neki Nidrosian cult fazon koji furaju bendovi iz Trondheima.Kad smo već tu, mogao bi i Mare da se oglasi, zadnji beše onaj demo pre par godina, ne?P.S. @Grobodan Meni bolji Misotheist, a Gjendod ću pažljivije poslušati, nakon par pesama obećava.Fotke ću preskočiti, imidž za balavce. 🥱3 hours ago, dimmu1 said:Kada cujem ovakvu produkciju, a narocito ovakve bubnjeve iste sekunde gasim. Moze biti najjaca pesma na svetu ali meni ovo posle gomile bendova iz perioda 2000-2015 koji su bas tako zvucali je mucno slusati.Nisam ni ja lud za takvim zvukom iz istih razloga, ali ovaj batica je dodao par instrumenata i osvežio aranžmanei zato mi je zanimljiv,Najveća zamerka je previše prostora (reverba) na celom snimku, kao da je sve provukao kroz isti filter nakon miksa. Report
10 hours ago10 hr comment_3122194 1 hour ago, HellAwaits said:Kad smo već tu, mogao bi i Mare da se oglasi, zadnji beše onaj demo pre par godina, ne?Izlazi novi album krajem ove godine ili početkom sledeće.Izvor: rekao mi gitarista benda 😁BTW Caerimonia Nidrosiae je imala dva predstavnika srpskog roda ove godine, rado ćemo proširiti kružok za narednu. Za sada potvrđeni Mare, Whoredom Rife i Lucifyre, malo li je? Report
9 hours ago9 hr comment_3122196 Znači, kod vas na severu i dalje ladno, al' standard? :)Verujem da je to poseban ugođaj, čini mi se da sve rade na svoj način.Dobaci nam neki foto, ipak je to kuriozitet u ovim krajevima.Sad naleteh na izveštaj s prošlogodišnjeg i najavu ovogodišnjeg festivala.Najjača je završna rečenica: Leave your Behemoth shirts at home and proceed through the venue doors with great caution.Koga zanima, cela priča je ovde. Report
6 hours ago6 hr comment_3122199 Ako je meni bilo upućeno pitanje na prethodnoj strani, nisam rekao da svi zvuče isto nego skoro svi. Evo recimo ovaj Diabolus... Da mi je neko pustio, tačno bi znao odakle je i za koga je izašlo. A koliko je dobar, znaće se za mesec dana.A da ima tu dobre muzike, ima... Dark Sonority je npr. nešto najbolje iz Norveške još od DMDS, uz Instinct od Celebratum, koji su isto iz Trondheima (mada nemaju veze s ovim bendovima). Edited 6 hours ago6 hr by Miilos Report