Jump to content

'bem ti život


ManiaC

Recommended Posts

Heh.. znači rusi su većinski govna.. ljudi drugog reda.. niko neće posao da radi sa njima, jer će da zajebu.. stavite im žute trake, da se zna!

Treba da se ugledamo na fini svet, Engleze... Francuze... koji su do pre 50 godina imali robove i kolonije...

  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

U suštini da, osim ovog sa žutim trakama, ali uglavnom se već zna. U razgovorima sa njima sam zaključio da su slični nama, a i oni kažu otvoreno. Kod njih kao i kod nas najčešće važi zakon jačega, moraš non stop da se laktaš i da grabiš, jer ti niko drugi neće ništa dati. Prisutno je kao i u Srbiji večito mišljenje da je država tebi dužna i da sve što ti možeš da joj uzmeš zapravo tebi pripada i da uvek zaslužuješ više, ako uspeš da zavrneš negde ti si car, i takve priče se uvek prepričavaju u društvu.

 

Tako i kod nas u firmi isti taj rus grabi sve što može da dobije, obraz kao đon, uvek bez blama. Nama ostalima ni ne smeta toliko jer uglavnom sve što on izboksuje dobiju onda i ostali.

 

Ne znam za Engleze i Francuze, ali s obzirom da se upravo graniče sa Finskom, i da su dugo bili ista država, razlika između mentaliteta ova dva naroda je nebo i zemlja.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i ja cu da ti kazem da imam par kolega Rusa u ofisu u Minhenu i da su isti fazon kao sto DMW objasnio. Ukrajinac jedan Evgenie, on je totalni car lik i susta suprotnost od ovih Rusa koji se cak i trude da se nekako distanciraju, gledaju svoja posla, ne pomazu nikom, ne dele bonuse nikome (imamo taj sistem medjusobnog bonusovanja, zove se bonus.ly) itd ... Imam jos par primera, al' me mrzi sada da pisem. U sustini, do sada sam samo losija iskustva imao sa Rusima od svih tih Slovenskih naroda, najmanje problema sa Rumunima, Bugarima i Ukrajincima.

Edited by ShinigаmY
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@DMW.

I ti veruješ u to kao u apsolutnu istinu na osnovu iskustva sa 1 (rečima: jednom) osobom? :haha:

 

Otkud ti to? Ako sam dao jedan primer ne znaci da sam samo na osnovu njega zakljucio. Radim svaki dan sa 3 rusa, upoznao sam ih desetak i bio sam u Rusiji. Ovde ima bar par hiljada rusa generalno. Kolega srbin koji isto radi sa nama je primetio iste stvari. Nije svaki isti ali je valjda jasno da sam generalizovao osobine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l Finkinje više vole Ruse ili svoje?

 

Ne znam, mesani brakovi su jako cesti ali ne nuzno sa rusima. Finci generalno ne vole ruse zbog skorije istorije ali ih svejedno ima jako puno. Verujem da je brak sa Rusem no - no.

 

Na turistickim mestima sam isto imao vise problema sa Englezima, al kazu da nisu taki kad odu kuci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...