Yesterday at 09:55 AM1 day comment_3119213 Prvi album da, secam se da je imao rifova i da je licilo na nesto, posle sve neka klasicna watain dissection bajagi orthodox prica, ne smeta mi da postoji ali realno nepotrebna muzika, a ljudi se izlozili.. Kad kazem rifovi ne mislim bukvalno rifovi, to ima i random bend sa bandcampa, nego dobri rifovi, dobro ukoponovani itd. Svako moze da odsvira varijaciju na Pagan Fears ili Somebrlain i sl. Ne kazem da ovi nisu imali dobrih rifova, ali su generalno furali taj pompezni polu melodicni vec vidjen watain fazon sto mi nema ni poentu pa zato kazem da su nebitni. Msm da to prvenstveno proistice iz potrebe ljudi da osete da je ta neka scena ziva, da se nesto desava, nesto novo nesto divlje. Kad pogledas realno to je sve prosipanje iz supljeg u prazno, lepi omoti, produkcija i pompa bez rifova. Zato mi je smesno kad vidim ogroman hajp oko tih nekih novijih bendova, npr. kad vidim izvale da je poslednji Blood Incantation kao jedan od najboljih dm albuma ikad, bukvalno bih se grohotom smejao..Svartidaudi mi je bar delovao posteno u tom svom stilu koji se zasnivao na ustaljenom disso zvuku, ali opet sa dobrim kompozicijama i rifovima, pomenuo bih i Skahpe mozda mada i oni su mi zaboravljivi. Sinmara isto zanimljiv zvuk ali 0 rifova, i tako..Svakako nek slusa ko sta oce, nek hajpuje kolko hoce, ali imam i ja pravo da pljujem bmk niti se ljutim kad me neko napusi zbog toga (evo za volej).. Report
Yesterday at 10:12 AM1 day comment_3119216 Ok je što ti se ne sviđa ali brate mili blage veze nemaju sa Watain, nešto si pomešao.A ovo za Blood Incantation nije smešno. Report
Yesterday at 10:30 AM1 day comment_3119217 Da i one mgla rifove sam zaboravio da pomenem, i tu mu ga daju..Nisam rekao da mi se ne svidja, dobro je, ali za jedno-dva slusanja i cao.. Report
Yesterday at 10:32 AM1 day comment_3119218 Meni je misty ring studijski samo ok, ali uživo su bomba od benda, i gledao bih ih bukvalno svaki mesec. I generalno koliko vidim su vrlo aktivni, upadaju lepo na sve bitnije festivale, tako da je možda taj "hajp" i do toga što su prisutniji, i što su pre svega sjajan lajv bend. Ne kažem da je hajp samo zbog toga, ali meni su npr. svi ti neki bedroom bandcamp projekti nebitni dok ne vidim uživo.BIncantation slično, megaprenahajpan album, ali uživo je iskustvo i dalje. Report
Yesterday at 10:36 AM1 day comment_3119219 To ne sporim, svakako je uzivo dozivljaj prica za sebe.. Report
3 hours ago3 hr comment_3119244 On 11/3/2025 at 10:55 AM, Kumodraski Vo said:Prvi album da, secam se da je imao rifova i da je licilo na nesto, posle sve neka klasicna watain dissection bajagi orthodox prica, ne smeta mi da postoji ali realno nepotrebna muzika, a ljudi se izlozili..Kad kazem rifovi ne mislim bukvalno rifovi, to ima i random bend sa bandcampa, nego dobri rifovi, dobro ukoponovani itd. Svako moze da odsvira varijaciju na Pagan Fears ili Somebrlain i sl. Ne kazem da ovi nisu imali dobrih rifova, ali su generalno furali taj pompezni polu melodicni vec vidjen watain fazon sto mi nema ni poentu pa zato kazem da su nebitni. Msm da to prvenstveno proistice iz potrebe ljudi da osete da je ta neka scena ziva, da se nesto desava, nesto novo nesto divlje. Svakako nek slusa ko sta oce, nek hajpuje kolko hoce, ali imam i ja pravo da pljujem bmk niti se ljutim kad me neko napusi zbog toga (evo za volej)..Ti bas cesto cujes neke rifove i momente koji nisu tu, bendovi su ti kopije drugih bendova. Ako vec tako razmisljas kako je sve prosvirano, onda se drzis kao ona ekipa matoraca limit do te i te godine, posle toga se nista ne slusa.On 11/3/2025 at 11:12 AM, Miilos said:Ok je što ti se ne sviđa ali brate mili blage veze nemaju sa Watain, nešto si pomešao.Bukvalno. Svaki bend ima svoj zvuk i totalno su drugaciji. Report
2 hours ago2 hr comment_3119248 A da ne spominjemo cinjenicu da je Miskurcingu svaki album druga prica. Report
2 hours ago2 hr comment_3119249 Algleymi jeste žestoko inspirisan Dissectionom, možda otud Watain paralele. Stoji da je najbolji album koji je islandska scena iznedrila.Poslednji Misthyrming je težak po(d)bačaj s druge strane, a lik jeste ložana, što doduše i otvoreno priznaje, tako da me ne čudi previše brak sa Nergalom koji je isto to samo nekoliko puta gore.Moja teorija je da je Nergal bio u fazonu: "Što bih delio pare sa drugarima iz benda kad niko od njih nije ni svirao na Sventevithu. Bolje da uzmem neku hired gun ekipu i zadržim većinu para za sebe."Nije slučajno što na posteru ne piše Behemoth nego Sventevith.Mene inače nije Misthyrming nešto pomerio uživo, a ni Blood Incantation kad smo kod toga. Možda se omatorilo. Report
2 hours ago2 hr comment_3119250 Nemam pojma, ja sam gledao oba benda po 2x i svaki put raznijeli. Ovo s Nergalom dobra tezga, gledao bih vrlo rado da mi dođe pod noge na Brutalu. Report