Yesterday at 06:27 PM1 day comment_3120433 Meni najbolja izdanja ove godine:#1 Acherontas - Νekyia - The Necromantic Patterns#2 Jordsjuk - Naglet til livet#3 Havukruunu - Tavastland#4 Behemoth - The Shit Ov God#5 Sargeist - Flame Within FlameNajveca razocarenja ove godine:#1 Hate - Bellum Regiis#2 Desaster - Kill All Idols#3 The Stone - Kletva#4 ...And Oceans - The Regeneration Itinerary Report
4 hours ago4 hr comment_3120452 Album godine - Αχέροντας, bez konkurencije. Ni sam ne znam koliko sam ga puta preslušao. Savršenstvo bez mane. Voodus isto odličan. Ovo što oni sviraju je ono što sam očekivao i čemu sam se nadao od Dissection-a kada su ponovo počeli da sviraju. Stangarigel mi se baš sviđa, jedina zamerka je što i suviše liči na Malokarpatan, pogotovo na ovom albumu, tako da i ne znam šta će im dva benda, al' ajde, samo nek' je ovako dobro. Od Enthroned sam očekivao još jedan album u istom fazonu kao poslednjih nekoliko, ali mi je baš prijala promena. Recitations su totalno i nepravedno zapostavljeni, toliko da nema još uvek nigde ni da se skine, iako je među najboljima ove godine. Антитезис su takođe snimili baš dobar album, ne sećam se kada mi se neki ruski black metal ovoliko svideo zadnji put. Od black metala još Ofermod, Medico Peste, Ventr, Svartsyn, Darvaza... Od death metala je ubedljivo najbolji Qrixkuor. Trebalo mi je vremena dok pohvatam šta sviraju, ali ovo je stvarno umetnost i death metal kako treba da se svira. Sijjin, Teitanblood i Necromaniac isto nisu loši. Druge žanrove nisam toliko ni slušao, ali od onoga što jesam svideli su mi se Wardruna, Shibalba, Rome, Eros Necropsique, November Növelet, Trigg & Gusset, Arditi, P. E. Packain... Report