Jump to content

Putovanja


Novaliis

Recommended Posts

Ne znam koliko je to drugima zanimljivo, ali koliko sam ja citala razne reportaze cini mi se da je to jedna od najlepsih juznoazijskih zemalja. Vijantijan ima tako puno prelepih hramova i muzeja,a ni drugi gradovi ne zaostaju uopste. Stvarno mi se ide u tako neku kulturno i prirodno bogatu zemlju koja nije (jos) postala meta turista zbog kojekakvih kojestarija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da je tu negde ali ga jos nije bio niko otkrio. Ne mogu da provale gde je tacno. A o tom grobu su pricane bajke, jezero od zive, 'nebo' (tojest plafon jelda) od dragog kamenja za zvezde i te fore...ako ga nije vec nasao Indiana Jones i odneo sve dragocenosti u Amerigu :lol: .

 

01072008667.jpg

 

Interesantno je da u brošuri o tom mestu piše da su prilikom ispitivanja provalili da je povišen nivo žive ispod brda.

Priča se da je grobnica izgorela da je opljačkana od nekog generala koji pokušao da izvrši puč da je ovo da je ono, a ta ista brošura izjavljuje da zbog specifičnog sastava zemljišta ispod, zbog te žive sumnjaju da je opljačkana a zbog nepostojanja rupa u zidu grobnice sumnjaju da je ovaj čika general izvršio puč i uništio to mesto.

Ovo je njegov mauzolej, btw interesantna je činjenica da se u okolini ne nalazi ni jedno brdo te je stoga vrlo lako bilo "pogoditi" da je grobnica a baš možda tu (kapiram kad su već tamo nekih 70ih otkrili ratnike da im je sinulo odakle to brdo). "Brdo" je ubrzo posle celo zasađeno čempresima, jer legenda kaže da je i pre bilo pokriveno istima. Čempresi na grobu označavaju visok rank pokojnog a u isto vreme su trebali da štite telo od nekih demonskih ptica koje ulaze u grobove i jedu mozak. :) Tu u neposrednoj blizini podnožja brda su pronađene kočije, dva komada istih. A da unaokolo sem ravnog zemljišta su samo planine, ne bi me doduše posle ovih čuda ni čudilo da su mu to sagradili.

 

01072008681.jpg

 

Enivej evo jedne lepe sličicie iz Pingyao-a, tog gradića koji je sačuvao srednjovekovne zidine (dinastija Ming), jedno od najfascinantnijih mesta od svih u kojima sam bila.

03072008766.jpg

 

Zapravo evo još, malo zidina i grada.

 

03072008765.jpg

 

03072008784.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neki od mojih planova je bio da idem za Kanadu posle faxa, makar na par godina.

 

 

 

 

A ovde sam bila, jos je lepse nego na slikama. Jbg,nisu moje fotke, otisao mi hard skoro.:(

 

11.jpgP9130002.jpgP9250006.jpgImage_14.jpgP5150006.jpgPa070004.jpgPA070010.jpg

 

 

 

Inace,Tolstojevo imanje na kom je napisao sva ona remek-dela. Kad sam videla ovo, bilo mi je jasno odakle mu inspiracija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srecan put!

 

Ja cu u Sloveniju, po prvi put u zivotu, za vikend. Eto, ko bi retko da tamo nisam bila. Doduse ne znam vise dal je onaj tamo vikend ili ovaj.

 

Inace, sad sam dosla iz Bele Crkve, ili iz Sljunkare, kako vam drago :) Nesto kontam, jebes Adu, jebes Crnu Goru, na onom jezeru je divno, cisto, nije guzva, jeftino, super usluga, svi opusteni... nije neki nocni zivot, ali ima jebarnika...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...