Jump to content

Recommended Posts

Posted

Šta može da se kaže za Ozzya, jedna od najvećih figura u istoriji popularne muzike, o čemu dovoljno govore društvene mreže danas, od njega se opraštaju kako najveći bendovi na svetu, tako i svi underground manijaci koje volimo i poštujemo. Gigant.

Posted

Žao mi je što je juče otišao Darko Džambasov, alias Darko Matković. Imao sam priliku da se upoznam sa njim i uvek su to bili fini razgovori o muzici i kulturi, i o našoj sceni sa početka 90tih. I on je bio redak primer jednog finog lika, koji je zračio smirenošću, a pre svega je imao da ti prenese znanje u svim sferama.
Evo jedna mala vinjetica iz prastarih dana, upoznam se sa Darkom kada je promovisao EverNeverGreenDJz na 20-44. I zgotivimo se, posle nekog vremena uđemo u prepisku i on jedne godine cimne me na zimu, na najveću našu slavu, Svetog Nikolu, da puštam muziku u Goldsvortijevoj sa njim i Ticom iz benda Manisent i mentalnost. 
Štreber kakav sam bio, pripremio 20 i nešto diskova da mogu da mešam razne trake, i imao sam jedno malo neprijatno iznenađenje u Šipražju. Darko je tik pred početak večeri javio da se razboleo i da se mnogo izvinjava. Tu smo Tica i ja do jutra vrteli, a kroz lokal su prodefilovale duše koje nisu imale priliku da idu negde drugde i trebalo im je da se malo opuste. Vatreno krštenje par ekselans.
Ne gledam ovo kao nešto loše, ali simpatična mala priča i sećanje na Darka.
Posle toga sam često sretao Darka po gradu, uvek bi se raspričali o muzici. Znam da je neko vreme radio kao frizer i da je kasnije otvorio atelje, ali se nikada nisu slobodni dani namestili i da svratim na tu kafu na koju je često zvao.
Faliće nam ljudi poput njega, jer oni čine ovaj grad mnogo interesantnijim. U to ime, neka roka Zubin Košmar!

• Like 1
  • Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...