Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 6.6k
  • Views 534.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• El Karnisero
    El Karnisero

Знао сам да се ово спрема још кад сам видео да је Леми постовао на Науци пре годину дана.

• Ovaj book koji trenutno čitam je najbolji ikada.   Zove se The Book Of Souls.       hahahahaha, baš sam vas prešao, hehe, ostanite sa mnom imam još opakih forica.       Poyyy

• Od Lovecrafta?

comment_2003885

Ne znam odakle ti to za Mac od Sanare. Procitah milon kritka o toj knjizi i samo ovde na ovom forumu su je nazvali plagijatom. Ne mozemo se sloziti nikako jer bi ja uvek pre citao Mac od Sanare nego Gospodara Prstenova.

comment_2003890
Ne znam odakle ti to za Mac od Sanare. Procitah milon kritka o toj knjizi i samo ovde na ovom forumu su je nazvali plagijatom. Ne mozemo se sloziti nikako jer bi ja uvek pre citao Mac od Sanare nego Gospodara Prstenova.

Veruj mi..knjiga je napisana 1977 (valjda) i lik je toliko zaludjen tolkinom da je BUKVALNO cela prica prekopirana. necu da ti pisem spoiler ovde..ako hoces, mogu na PM ali mislim da nema nikakvog smisla...knjiga je plagijat najgore vrste!

comment_2003893
Pokušavaš reći da "Tihi Don" nije dobra knjiga?

Zavisi sta ko smatra za dobro. Vecina ljudi gresi u samom pojmu dobrog sto nema nikave veze sa knjigom. U svom zanru knjiga je ok. Sa druge strane smatram da je cisto gubljenje vremena citati knjige tog tipa.

comment_2003929

Joj, živote. :)

Ono što je tebi dobro, ne mora da znači da je i drugima. I ne možeš reći da "većina ljudi greši" - svi su glupi, samo si ti pametan? Zapitaj se malo. :)

Što reče čika Volter: "Ja vas pozivam da čitate samo dela koja od davnina uživaju odobravanje publike i čiji ugled nije nimalo sumnjiv. Takvih je malo, ali je mnogo korisnije njih čitati nego sve one rđave knjižice kojima smo preplavljeni."

Ah, da, izvini, ti si najpametniji.

comment_2003952
Joj, živote. :)

Ono što je tebi dobro, ne mora da znači da je i drugima. I ne možeš reći da "većina ljudi greši" - svi su glupi, samo si ti pametan? Zapitaj se malo. :)

Što reče čika Volter: "Ja vas pozivam da čitate samo dela koja od davnina uživaju odobravanje publike i čiji ugled nije nimalo sumnjiv. Takvih je malo, ali je mnogo korisnije njih čitati nego sve one rđave knjižice kojima smo preplavljeni."

Ah, da, izvini, ti si najpametniji.

Citiras budalu. Jer po recima Marka Tvena samo budala moze biti u nesto sto posto sigurna. Pametan covek uvek ostavlja 1 % sumnje.

Gde si u mom predjasnjem postu procitala nesto o mojoj pameti. Inace da nisi zensko sad bi te psovao jer stalno nesto postujes protiv mene.

comment_2004883
Zavisi sta ko smatra za dobro. Vecina ljudi gresi u samom pojmu dobrog sto nema nikave veze sa knjigom. U svom zanru knjiga je ok. Sa druge strane smatram da je cisto gubljenje vremena citati knjige tog tipa.

Da da, ti si procitao par stotina hiljada knjiga.

No dobro.

Ja trenutno citam Mein Kampf(Moja borba) od Adolfa Hitlera! U ovoj knjizi se vidi ko je on za sta se zapravo zalagao,to sto vecina danas o njemu misli je stereotip koji su Jevreji stvorili!

Blek metal svet je ponosan na tebe. Stavi to u potpis.

Citiras budalu. Jer po recima Marka Tvena samo budala moze biti u nesto sto posto sigurna. Pametan covek uvek ostavlja 1 % sumnje.

Sto implicira da si ti budala i da te ne treba citati. Hvala na prosvetljenju.

Elem.

Ja sam jutros bio u selu, i izmedju kosenja trave, oranja njive, pranja auta peglao sam se po "ostavi" starih stvari gde ima gomila knjiga ( tipa tavan :D ) i izvalim jedno 10 knjiga od nekog tipa maksim gorki. I zainteresovao me.

Pa tako da, maksim gorki - Dela ( knjiga IV ) prvih 10 strana tek. Vidjecemo..

Edited by Elitista u Povoju.

comment_2004956
:ph34r: :ph34r: :ph34r: Jesi li ti ozbiljan??? "Neki tip Maksim Gorki"???

Ja nikad cuo za njega!

Cudan sam ti ja malo tu, ne znam pisce i tako, citam sta nadjem.

Naprimer citao sam Kunderu i Singera, sto je retkost da je iko cuo a kamoli citao.

comment_2004969
Kapiram, covece, ali ne cuti za Maksima Gorkog vise nije pitanje knjiga koje citas nego opsteg znanja i obrazovanja.

Ima on mnogo rupa u znanju, a vec je filozof. Hehehe!!! Ja sam poceo da filozofiram tek posle 100.000-te knjige, a on posle 100-te.

comment_2005001
Ako Bog da ja neću nikad početi da filozofiram!

Daglas Adams - Autostoperski vodič kroz galaksiju

Sta ste se uvatili tog Autostoperskog vodica ko pijani plota. Uhhh. Sem lepog naslova knjiga je shit.

Svaki drugi cita to, a svaki treci Dostojevkog. Pa ljudi aman.

Edited by HEFEST