Jump to content

Koncertne agencije u Srbiji


Vrtoglavica

Recommended Posts

Kako do ulaznica – Therion u Tvornici kulture?

Early bird ulaznice za koncert Theriona po cijeni od 29 EUR moći će se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 34), kao i na njihovom webshopu. Regularna cijena ulaznica je 33 EUR, a na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 37 EUR.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaye Su Akyol je kantautorka, slikarka i antropološkinja rođena 1985. u Istanbulu. Pre nego je započela solo karijeru bila je u bendovima Mai, Toz Ve Toz i Seni Görmem İmkansız. 2014. izdala je album prvenac Develerle Yaşıyorum (I’m Living With Camels), a u realizaciji joj je tad pomogao tročlani bend Bubituzak. Ona u svom izrazu meša tradicionalne turske melodije i njihove tipične strukture s elementima psihodelije, surf rock i grungea. Naravno, sve to uz njen hipnotički vokal i prstohvat nekonvencionalne teatralnosti koja svakako ide uz njen lik i delo. Kao glavne uzore navodi tursku klasičnu muziku koju je slušala uz svoju majku, a zatim Nirvanu i Kurta Cobaina. Muzika koju stvara Gaye Su Akyol primecena je i od najpoznatije world music izdavačke kuće Glitterbeat koja joj je izdala posljednja tri albuma, uključujući i najaktuelniji Anadolu Ejderi ("Anatolian Dragon") koji će ovom prilikom promovisati u Dorćol Platzu. Vrlo uticajni časopis Songlines proglasio ju je izvođačem godine za 2019., dok je prošlu godinu zakucala nastupom na KEXP-u. Ističe se i svojim aktivističkim angažmanom, posebno pomerajuci norme i veća prava za LGBT zajednicu i žene u Turskoj.

Ova svestrana umetnica i aktivistkinja nastupiće 16. februara u Dorćol Platzu i sa sobom doneti oveći džak psihodelije, anatolijskog roka i turske klasične i tradicionalne muzike. Early bird ulaznice po ceni od 2200 dinara mogu se kupiti putem Gigstixa, a nakon toga će im pretprodajna cena biti 2600 dinara.

Dan ranije nastupice i u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hangtime Agencyja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...