HellAwaits Posted June 13 Report Posted June 13 Kapiram da je za vatrene fanove, ali te neobjavljene su većinom sirovi miks, demo, prvi/odbačeni aranžmani već poznatih pesama. Ima to svoj šmek, naravno, ali malo mi bljutavo što je povod album koji nije trebalo da potpišu kao Metallica. Quote
HUMAN Posted June 13 Report Posted June 13 45 minutes ago, perzekjušn menijak said: Jeste, pljačka, boxet u 20.000 primeraka. With 301 total tracks (245 unreleased) and weighing in at over ten pounds, the limited edition deluxe numbered box set of Load includes: Load (Remastered) on 180-gram double LP and CD "Mama Said" picture disc Three live LPs 15 CDs Four DVDs featuring unreleased content (live shows, rough mixes, demos, etc) MP3 download card of all audio Two tour laminates 11" x 17" Lollapalooza poster Pushead patch 8" x 10" Rolling Stone Magazine cover print Five-pack of guitar/bass picks Pack of 14 Rorschach Test cards Lyric folder and sheets 128-page hardcover book with never-before-seen photos + stories from those who were there Pile ov shit 5 Quote
perzekjušn menijak Posted June 14 Report Posted June 14 9 hours ago, HellAwaits said: Kapiram da je za vatrene fanove, ali te neobjavljene su većinom sirovi miks, demo, prvi/odbačeni aranžmani već poznatih pesama. Ima to svoj šmek, naravno, ali malo mi bljutavo što je povod album koji nije trebalo da potpišu kao Metallica. E pa vidiš. Ti alternate takes & rough mixes su nešto najbolje na prethodnim boxsetovima (+ neobjavljeni koncerti video i audio). Demo verzije & rifovi me ne zanimaju. Konkretno mislim na Master, Justice i Black album (da ne pominjem nezavršenu i prethodno neobjavljenu obradu The Money Will Roll Right In sa Mastera + obradu The Prince takodje sa snimanja Mastera koju su ponovo snimili i objavili tek uz Justice album). Te albume u redovnim izdanjima mislim da nisam pustio u celosti paaaa jedno 15-20 god. (kao ni manje više bilo koji album od bilo kog benda pre druge polovine 90-ih). U ovim verzijama su mi ponovo sveži za uho i to im je najveća draž. p.s. To da Load nisu trebali da potpišu kao Metallica je stvarno presmešno. Setih se onoga "prodali su se". 😆 2 Quote
HellAwaits Posted June 14 Report Posted June 14 Lepo si opisao čari tih izdanja, ali u suštini sam uvek sličnog mišljenja kod ovakvih poduhvata velikih bendova. Ne smatram da su se prodali - unovčavanje rada im je dobro išlo i pre tog albuma, koliko znam - nego mi taj iskorak na Load nije ni blizu hrabar i kreativan kao onaj sa ...And Justice For All. Nije to loš album, ali po krajnje subjektivnom mišljenju fana sve do Crnog albuma, to nije trebalo objaviti pod imenom Metallica. 1 1 Quote
Grobodan Posted June 14 Report Posted June 14 3 hours ago, HellAwaits said: To nije trebalo objaviti Evo sredio sam ti malo post. 1 1 Quote
HEFEST Posted June 17 Report Posted June 17 On 6/14/2025 at 10:40 AM, perzekjušn menijak said: p.s. To da Load nisu trebali da potpišu kao Metallica je stvarno presmešno. Setih se onoga "prodali su se". 😆 A kao se nisu prodali? To je njihov pokušaj da uhvate priključak sa grandž talasom ubijajući muziku u procesu i izdajući metal. Razloga za to je više, a jedan od glavnih je da više nije bilo Cliffa i Mustejna, a ponestalo im i ideja od koga rif da ukradu. 1 Quote
perzekjušn menijak Posted June 17 Report Posted June 17 1 minute ago, HEFEST said: izdajući metal 😆 1 Quote
perzekjušn menijak Posted June 17 Report Posted June 17 (edited) No, I'm not. Edited June 17 by perzekjušn menijak 1 Quote
HEFEST Posted June 17 Report Posted June 17 Heavy metal or no metal at all Wimps and posers, leave the hall Quote
Dinarski Ratnik Posted June 17 Report Posted June 17 Odma se prisjetih ovoga: https://www.metal-archives.com/reviews/Metallica/Master_of_Puppets/547/UltraBoris/147 2 Quote
HEFEST Posted Thursday at 06:51 AM Report Posted Thursday at 06:51 AM Auu koliko dobro!! Potpisao bih ceo tekst. 1 Quote
Bernard Panasonik Posted Friday at 07:33 AM Report Posted Friday at 07:33 AM Ovi komentari gore nas nekako vraćaju u rane dane ovog foruma xD Load box set ima šest vinila (trostruki, dupli i obični), 15 cd-a, 4 DVD-ija. knjigu i to ozbiljno debelu, masan papir, pun kolor, još sitnih dzida bidza i košta nešto preko 200 evra, dok boks set sa osam vinila EKV-a, knjigom i duplim cd-om košta 350 evra i opet Metallica nekoga pljačka xD Sinoć sam preslušao jedan od diskova na kojem je ceo koncert, Lolapaluca 1996, Lemi gostuje na Overkill, to je zvučno, a i svirački kvalitet za samostalni album uživo. Na jednom od diskova je i cela svirka sa Motorhead obradama (jel to dovoljno metal? xD I što Lemi nije zvao nekog drugog kada je Metallica tada bila toliko passe? xD ) Tu je i ceo Donington 1995, audio. Onih diskova sa demo i work in progress verzijama ima i previše, ali kada pustiš prvi odmah se čuje razlika u aranžmanu Ain't My Bitch. Treći disk sa onog samostalnog Load cd izdanja je zanimljiv jer ga nema ovamo u boks setu, a on sadrži samo žive pesme pesama sa Loada plus par živih rariteta. Na ovom disku je devet pesama sa Loada, a kasnije su svirane i Poor Twisted Me i Outlaw Thorn. E, sad, zaista bi bilo zgodno da se članovi yu metal foruma krako izjasne o recimo top 3 metal albuma iz 1996.-e godine kada Load već toliko ne valja xD 3 Quote
Haos sam ja Posted Friday at 07:58 AM Report Posted Friday at 07:58 AM Bogami, ima ih podosta. Evo neki moj top 10: Satyricon - nemesis divina Edge of Sanity - crimson Neurosis - through silver in blood Immolation - here in after Acid Bath - paegan terrorism tactics Tool - aenima Cryptopsy - none so vile Monstrosity - millennium Opeth - morningrise Pan.Thy.Monium - khaooohs and kon-fus-ion 1 Quote
Kumodraski Vo Posted Friday at 08:02 AM Report Posted Friday at 08:02 AM Jel ima nekog torenta za ovaj novi boxset? 1 Quote
Totamealand Posted Friday at 08:07 AM Report Posted Friday at 08:07 AM 31 minutes ago, Bernard Panasonik said: E, sad, zaista bi bilo zgodno da se članovi yu metal foruma krako izjasne o recimo top 3 metal albuma iz 1996.-e godine kada Load već toliko ne valja xD Helloween - The Time of the oath Stratovarius - Episode Psychotic Waltz - Bleeding Ima još, slažem se za Morningrise sa postom iznad. Slažem se moooožda i da 1996. nije bila u globalu najbolja godina za metal, ali nije kao da je Load u vrhu izdatih albuma. 1 1 Quote
Bernard Panasonik Posted Friday at 08:16 AM Report Posted Friday at 08:16 AM 11 minutes ago, Kumodraski Vo said: Jel ima nekog torenta za ovaj novi boxset? Ima kod rusa za audio deo, još nema za DVD-ije i nema knjige. Knjiga sa bleka sa nikada nije ni pojavila u skenu. Pitao sam za albume iz 1996.-e jer se sećam da je David Vartabedijan Load stavio na četvrto mesto svoje godišnje liste na Radio Politici, ali to je uzgred bio pomenuo, ne sećam se šta je još tada bio izdvojio. Quote
kuruz Posted Friday at 08:31 AM Report Posted Friday at 08:31 AM CoF - Vempire Godflesh - Songs of Love & Hate Ministry - Filth Pig Pantera - Great Southern Trendkill Therion - Theli naravno Load je najbolji, ali ovo i ranije pomenuto su sve fenomenalna izdanja 1 Quote
Grobodan Posted Friday at 09:00 AM Report Posted Friday at 09:00 AM Load je naravno ubedljivo najgori album 1996,a izašlo je brdo sjajnih albuma od kojih su neki pobrojani gore, to da je metal bio mrtav 90ih je žvaka za budale. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted Friday at 09:21 AM Report Posted Friday at 09:21 AM 1 hour ago, Bernard Panasonik said: Ima kod rusa za audio deo, još nema za DVD-ije i nema knjige. Knjiga sa bleka sa nikada nije ni pojavila u skenu. Pitao sam za albume iz 1996.-e jer se sećam da je David Vartabedijan Load stavio na četvrto mesto svoje godišnje liste na Radio Politici, ali to je uzgred bio pomenuo, ne sećam se šta je još tada bio izdvojio. Jel imas link? Rutracker ne radi.. Quote
perzekjušn menijak Posted Friday at 09:38 AM Report Posted Friday at 09:38 AM 16 minutes ago, Kumodraski Vo said: Jel imas link? Rutracker ne radi.. MP3 https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=6707413 24/44,1 https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=6707025 1 Quote
Dinarski Ratnik Posted Friday at 11:16 AM Report Posted Friday at 11:16 AM 3 hours ago, Bernard Panasonik said: E, sad, zaista bi bilo zgodno da se članovi yu metal foruma krako izjasne o recimo top 3 metal albuma iz 1996.-e godine kada Load već toliko ne valja xD 1. Cryptopsy - None So Vile 2. Rage - End of All Days 3. Helloween - The Time of The Oath Tu su takođe: Burzum - Filosofem Symphony X - The Divine Wings of Tragedy Deeds of Flesh - Trading Pieces Grave Digger - Tunes of War Kamelot - Dominion The Lord Weird Slough Feg - S/T Bathory - Blood on Ice Aeon - Ephemeral 2 Quote
HUMAN Posted Friday at 12:43 PM Report Posted Friday at 12:43 PM Pa jbt čak je i Roots bolji od shitLoada Quote
Recommended Posts